“ Woede, angst, verdriet, opluchting en alles tegelijk. Ik word er doodmoe van”
“ Ik voel me overal buiten staan”
“ Ik ben uitgeput om sterker te zijn dan ik me voel”
“ Ik voel me leeg in m’n hart, m’n buik en in ons huis. ”
“ Ik had nooit verwacht dat ik ontslagen zou worden! Elke dag is nu hetzelfde; waardeloos”
“ Alles gaat door en ik sta stil”

Rouw om wat je verloren bent.  Je partner, je moeder, een vriend of een collega. Maar ook kun je rouwen om verlies van gezondheid – niet meer kunnen doen wat je zo graag deed. Rouwen om verlies van je baan, om je onvervulde kinderwens, een verbroken relatie, je eigenwaarde, het verstoorde contact met je familie.

Gevoelens van rouw kunnen je overweldigen of maken dat je je leeg voelt. En nog heel veel meer. Je herkent jezelf soms niet.Het helpt om eens met iemand te praten over wat je bezighoudt. Iemand die naar je luistert. Zonder iets te vinden van wat jij vertelt.

We zoeken de buitenlucht op. In de natuur kom je tot rust, ervaar je ruimte en ontspanning. Je verdriet mag er zijn. Langzaam ga je antwoorden zoeken op vragen die je hebt. Over hoe je nu verder gaat. Ik kan je daarin ondersteunen door vragen te stellen en bespreekbaar te maken wat onbespreekbaar is. Met aandacht voor jou. Zodat je helderheid schept in je gedachten en gevoelens.

Je verkrijgt inzicht en nog veel belangrijker: je ontdekt en ervaart hoe je verlies kunt verweven in je nieuwe leven. Rouw is oneindig – net als liefde. Je leven wordt nooit meer zoals het was: je gaat een nieuw pad belopen. Vroeg of laat in dit traject vallen er kwartjes, gaat er een lichtje branden; Oh, zit het zo!

“ Het gaat beter met me sinds het oké is dat ’t soms minder gaat.”
” De toekomst lijkt lichter”
” Ik gun mezelf weer plezier in m’n leven”
” Het is fijn dat ik hulp durf te vragen als ik het nodig heb”

” Zonder te vergeten wat geweest is kan ik verder”Rouw is als een vingerafdruk: herkenbaar, maar voor niemand gelijk
(Manu Keirse)

Reviews

Geduldig

Anja is een geduldige coach. Luistert goed en stelt scherpe vragen. Ze liet mij zien dat onze ongewenste kinderloosheid rouw vraagt. Dit was niet makkelijk. Nog niet. En toch heeft het nu zo’n andere betekenis. Ik kan er verder mee. Dank je wel. En wie weet kom ik nog eens terug voor een ondersteunend gesprek en een fijne wandeling!
C.B, 36 jaar

Betrokken zonder oordeel

Huilen, tieren, lachen, teruggetrokken, boos, machteloos, dankbaar. Alles kwam voorbij en Anja bleef rustig aanwezig. Betrokken, zonder oordeel – dat was fijn. Ze bracht lijn in mijn gedachten., dat was verhelderend. Hierdoor kon ik weer “stappen zetten”. Ondanks alle verdriet en boosheid kon ik je humor wel waarderen. Dat gaf wat lucht. Een topper!
Marinus, 58 jaar

Begrip

Het was niet makkelijk maar het heeft mij heel goed gedaan! Fijn om buiten te zijn in het bos en op de hei. De natuur bracht al rust. Het was soms ook wel confronterend, omdat er goed door werd gevraagd waardoor je echt je gevoel blootlegt. Daardoor konden we wel tot een kern komen. Anja zette oefeningen in waar ik eerst wat huiverig voor was maar wat mij uiteindelijk het meest geleerd heeft! Anja is open en heeft een rustige houding. Het gevoel dat je jezelf kon zijn. Ze toont begrip. Vraagt door op de goede momenten en geeft je de ruimte om na te denken. Dank je!
Mireille, 28 jaar