Wil je graag gecoacht worden en wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor vergoeding? Bekijk onderstaande mogelijkheden.

Werkgever

Informeer bij de afdeling HR of bij je leidinggevende. Er is vaak  een ontwikkel- of opleidingsbudget dat besteed kan worden aan coaching. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven. Daarom wordt het vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers.
Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van je aanvraag, kunnen we dit tijdens de kennismakingswandeling overleggen. 

Zorgverzekering 

De coaching van “Oh, zit het zo!” behoort niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij de ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden.

Belastingdienst

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Let op!!! Voor particulieren kan dit tot 31 december 2021. Dus voor particulieren is het verstandig je aan te melden en de factuur voor 2022 betaald te hebben. Hierna is er geen belastingvoordeel meer voor particulieren m.b.t studiekosten.

Zie https: //www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget

Blik Vooruit

Ben je Rijksmedewerker? En langer dan 3 jaar in dienst? Dan kun je met Blik Vooruit een vergoeding ontvangen tot 1000 euro voor een training of cursus die jij voor een vervolgstap in je loopbaan wilt volgen.

UWV  of gemeente  Informatie vind je op de site van het UWV

Arbo dienst    Neem contact op met de arbo dienst van het bedrijf waar je werkzaam bent