Voor een succesvolle onderneming of organisatie zijn werknemers nodig die “goed in hun vel zitten”.
Een werknemer kan het beste uit zichzelf halen wanneer die betrokken, gezond, gedreven en energiek is.

Wat als de werknemer belast is door problemen, onzekerheden, stress- en burn out gerelateerde klachten? Wanneer de balans mist? Wanneer het functioneren niet is zoals je gewend bent of verwacht?

Misschien speelt er wat in in de privé situatie, heeft je werknemer een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt, wordt er geworsteld met kwaliteiten of tekortkomingen. Of wordt er weerstand ervaren op de werkvloer. Je kunt de vinger er niet op leggen. Of juist wel; jullie zijn samen overeen gekomen dat er wat veranderen moet.

Jullie zoeken een coach die de werknemer gaat begeleiden. Die naar het verhaal luistert en samen met de werknemer onderzoekt wat de doelen zijn en hoe deze bereikt gaan worden. Uiteindelijk wordt dit bereikt door inspanning van de werknemer. En nog mooier: deze komt sterker terug!

Mijn coachingstrajecten zijn natuurlijk gericht op het bereiken van het doel. Leidraad binnen mijn coaching is de (h)erkenning van kwaliteiten en talenten van de werknemer. Dit leidt tot groei. In de wetenschap is hier een mooie term voor : Post traumatische groei. Het is zo goed te zien dat dit de werknemer versterkt zodat deze zelfverzekerd en krachtig het werk weer uit kan voeren! Het is de investering in de werknemer en de organisatie meer dan waard!

Vanzelfsprekend blijft wat besproken wordt tussen coach en cliënt tussen hen. Wanneer de werkgever het traject faciliteert kan er – in overleg met de cliënt- een startgesprek, tussenevaluatie en eindevaluatie plaats vinden.

En nog mooier: de werknemer komt sterker terug!

Oh, zit het zo!

Reviews

Kwaliteiten centraal

Anja is een coach die feilloos aanvoelt hoe ze je op gemak kan stellen .
Ik “struikelde” over mijn werk. In korte tijd ontdekte ik hoe dat kwam en waar en hoe ik mijn kwaliteiten in kan zetten zodat ik stevig op m’n benen sta.
Ik blij, collega’s blij, baas blij.
Lisette, 42 jaar

Verrijkend

Door een reorganisatie kwam ik op een andere werkplek terecht. Ik kon er niet aarden. Het kostte mij veel energie en ik voelde mij er rot over. Ik wilde graag net als voorheen met plezier naar mijn werk.
Anja liet mij inzien dat ik verdriet mocht hebben waar ik vond dat ik me niet aan moest stellen. Door de gesprekken en de oefeningen in de natuur ontdekte ik mijn kracht en hoe ik deze in kon zetten op mijn nieuwe werkplek. Anja is een warme persoonlijkheid. Ik heb de coaching als een leerzaam, soms pijnlijk maar uiteindelijk als een verrijking ervaren en ik ga nu met meer plezier en voldoening mijn werk.
S.D, 49 jaar

Trots op mezelf!

Dank Anja voor je begeleiding! Ik liep bijna tegen een burn out aan. Door gesprekken, oefeningen, opdrachten en de rust in mijn traject ben ik opgeknapt en voel mij energieker dan daarvoor. Ik heb geleerd hoe ik dingen zowel qua werk als privé anders aan kan sturen. Ik gun mijzelf meer en ben trots op wat ik bereikt heb. Ik ben blij dat ik met je in contact gekomen ben.
Rick, 46 jaar